14001PJR-Barcelona-Carrer Aragó-Reforma i interiorisme

Obra: Reforma i interiorisme habitatge

Arquitecte: Pau Martínez Gargallo i Sergi Sanz Jiménez

Superfície: 254 m2

Pressupost: 145000 €

Any: 2014

Emplaçament: Barcelona

Fotografies: Pau Martínez Gargallo i Héctor Paredes

 

La reforma té com a objectiu millorar les condicions espaials d’un habitatge antic, molt compartimentat, amb espais poc amplis i lluminosos.

La nova distribució unifica dues habitacions per a fer més gran la sala d’estar, genera una circulació al voltant del mur que separa del rebedor la sala i crea un estudi separat per un moble de la sala d’estar.

La porta corredera de l’estudi permet obrir la visual de la façana i percebre-la en tota la seva longitud, emfasitzant el ritme de les altes obertures de la casa. S’utilitza la llum natural en la calificació dels espais, s’obre un lluernari en la zona interior de la zona de dia que ilumina zenitalment la zona d’accés.

Les antigues voltes de “rasilla” ceràmica del sostre s’accentuen amb l’iluminació dels projectors a sostre i, pintat de blanc, resulta una textura vibrant i moderna. El sostre de l’estudi es pot apreciar des de l’estar a través d’una obertura vidrada sobre l’armari. El parquet de roure natural està raspallat i barnissat mate per a tenir una textura natural i agradable al tacte.